[GSL] Aplicații practice Free Software

doruilasi doruilasi la gmail.com
Sâm Iun 6 21:44:26 EEST 2009


Oricare din programele de raportare e bine sa fie rescris ca lumea si
dezvoltat open.
Ma tot uit la ce a-ti scris : stiti ca exista legi in care sunt
specificate atat formatul de export cat si forma declaratiei listate :
cautati-le.
Doru

On 2 Iun, 12:03, Ioan Fericel <mira... la gmail.com> wrote:
> Jani Monoses wrote:Ai incercat macar acel formular D394, care este aproape functional pana la a scoate si formatul actual de fisier CSV?Nu.
>  
> Si ai de gand ? Motivatii ?
> Mi se pare ciudat cum inaintam in paralel. Ce lipseste oare sa ne intelegem ?
> La inceputul threadului era vorba de facut programe clona a celor existente, pentru a face tranzitia insesizabila, si asta nu mi se pare ca e, atata tot.
> Jani
> Sa inteleg ca ai spus ca acel exemplu al meu, D394, nu e bun pentru tema de care se vorbeste la inceputul acestui thread ? De unde a plecat aceasta propunere ? Va amintesc, tie si lui Razvan, care sunteti activi si pe grupul Tic-Lobby, ce spuneam in data de 24 aprilie 2009: Si ceva concret, poate un punct de plecare: va cer parerea, si as vrea in mod deosebit un raspuns si de la Teo, asupra unei idei pe care am inceput sa o implementez. E vorba de realizarea unor "clone" a acelor programe de la Finante, Somaj, Sanatate, ... care genereaza declaratiile cunoscute.
>  Incercam sa facem totul in XForms, si "aplicatia" sa ruleze atat in office ( OO ) cat si in browser, cu plugin-ul respectiv instalat. Este total independenta de sistemul de operare si tot codul la vedere.
>  Iesirea va fi normal un fisier xml, insotit de o Schema (xsd), care ar trebui "negociata" cu fiecare institutie in parte, pentru preluarea in back-office-ul lor, darsi in formatul actual de fisier txt, cat o mai fi nevoie.
>  Ideea e mai veche, am mai discutat-o si aici, in pasii urmatori extinzand schemele xml la alte documente publice. Am facut deocamdata doar Declaratia 394 pentru Finante; daca este interes, va pot da link-ul si detalii !
>  Intrebare: in ce varianta sunt sanse sa fie adoptat acest model in institutiile respective, de oamenii-functionari de acolo, de "sistem" ?
>  Sigur sunt parghii care pot schimba "masa critica" printr-un raport de amplificare corespunzator. Eu sunt inca optimist ca se mai poate gasi cate un "punct de sprijin" optim pentru basculare ! E vreun umar peaproape ?
> Ioan Fericelhttp://groups.google.com/group/tic-lobby/browse_thread/thread/99ac464ebe2bfef3#
> acesta e link-ul la acel thread !
> Si astfel de subiecte v-am mai propus si pe lista GSL, si s-au lipit ca nuca de perete ! Uitati-va un pic in urma. Credeti-ma ca si eu am foarte putin timp la dispozitie, mi-e dificil si sa scriu. Dar mi-e mult mai greu sa accept ca voi luati atat de superficial lucrurile, va dati doar parerea de chibiti, fara incercari si fara o informare. Pana la urma nu e problema numai de timp !
> Au mai fost cateva subiecte pe aceasta lista la care am participat si care s-au incheiat fara rezultat, acum sunt sigur ca tot din aceeasi cauza: superficialitatea. De aceasta data insa eu n-o sa-l mai las sa se stinga pana se alege bobul de neghina ! Si o sa va iau pe rand, cu raspundere personala, sa scapam de scuza colectiva.
> Deci, Jani, poti si vrei sa te implici in acest proiect ? Scrie cateva cuvinte despre ce-ai putea sa faci. Intre timp eu o sa incerc sa pregatesc o lista detaliata cu sarcini.
> IoanMore information about the GSL mailing list